Salt la continut



Fotografie
- - - - -

Tratamente fitosanitare naturiste


  • Please log in to reply
2 raspunsuri in acest topic

#1 MirelaLucia

MirelaLucia

    Utilizator SENIOR

  • Seniori
  • 1753 Postari
  • LocalitateaBelciugatele

Postat 09 November 2010 - 16:50

Intotdeauna cand s-a pus problema tratarii si stropirii plantelor, arbustilor comestibili, pomilor fructiferi, unul din aspecte a fost cel al componentei ecologice/mai putin ecologice a tratamentelor fitosanitare.

Numai la pomii fructiferi sunt o gramada de tratamente de facut in timpul anului, de nu iti mai vine sa mananci in toamna marul/parul/pruna respectiva din pom, dupa ce stii de cate ori ai stropit-o.

Ce putem face ca aceste tratamente sa fie cat mai naturale, sau ce asocieri de Arbori-plante ar trebui respectate pentru a indeparta pe cale naturala daunatorii.

Eu am gasit pentru inceput 2 retete , zic eu , mai naturiste si usor de preparat, pentru combaterea fainarii si alta impotriva Afidelor si omizilor.

Tratament impotriva fainarii

Se realizeaza un amestec intre 10grame praf de copt si 1 litru de apa, se pune solutia intr-un pulverizator si se stropeste cu ea frunzele plantelor .

Tratament impotriva afidelor si omizilor


3-4 catei de usturoi se zdrobesc, se adauga 2 linguri de parafina si se lasa la macerat 2 zile dupa care se strecoara.

Se prepara un amestec cu 600ml de apa + 3-4 fulgi de sapun + solutia de usturoi strecurata si se depoziteaza intr-o sticla bine inchisa. Aceasta este o solutie concentrata care se dilueaza in momentul utilizarii.

10ml solutie concentrala se dilueaza in 100 ml apa.

HGabc

HGabc
  • AdServer

#2 MirelaLucia

MirelaLucia

    Utilizator SENIOR

  • Seniori
  • 1753 Postari
  • LocalitateaBelciugatele

Postat 27 November 2010 - 17:02

Se pare ca vorbesc cam singura pe aici. Asta e ;). Poate cineva totusi citeste si invata ca nu trebuie sa ne grabim sa aruncam in gradina, livada, curte, cu repeziciune chimicale si ca mai sunt si metode naturale , eficiente , in acest sens.

Infuzia de urzica

De urzici nu ducem lipsa. Urzica, ca si ingrasamant confera daunatorilor o senzatie de intepatura.
Frunzele de urzica si tulpina acesteia se taie si se aseaza intr-un vas mare , de preferat de lemn, undeva departe de casa, caci miroase groajnic ;) . Proportia este 1 la 10 litri de apa. Vasul nu se umfla pana la rfuz, pentru ca amestecul fermeneteaza si va face spume.Vasul se acopera cu ceva care sa permita si aerul dar sa nu lase sa cada nimic in el. Timpul de fermentare este intre 1 saptamana si 3 saptamani si este gata atunci cand si-a schimbat culoarea in una inchisa si nu mai face spume.

Tot acest amestec este unul concentrat. Pentru folosire se dilueaza iaras in proportie 1 la 10l. Acest amestec s pune la baza plantei pentru intarirea radacinii acesteia. Pentru un efect mult mai bun, e bine sa punem ingrasamantul in momente de ploaie sau vreme umeda.

#3 MirelaLucia

MirelaLucia

    Utilizator SENIOR

  • Seniori
  • 1753 Postari
  • LocalitateaBelciugatele

Postat 09 December 2010 - 13:27

Unul din artarii mei de chihlimbar s-a imbolnavit. Cum pacientul este doar bolnav nu si mort, incerc sa il ajut sa se vindece. iarna nu prea am mare lucru ce sa-i fac asa ca doresc sa ma instruiesc pentru la primavara. Un semn clar ca este bolnavior , il constituie aparitia muschiului pe trunchi si craparea scoartei.

Ce am facut ca prim ajutor? Am indepartat muschiul de pe tulpina ( cat de mult am putut din el) cu o periuta, astfel incat sa nu il ranesc si am acoperit toata zona afectata cu ziare legate cu sfoara ( tulpina imbracata are totusi admisie la aer, altfel dadeam in altele

Fisier atasat  liquidambar_probleme1.jpg   135.88K   5 Numar de descarcari Fisier atasat  liquidambar_probleme2.jpg   134.89K   5 Numar de descarcari Fisier atasat  liquidambar_probleme4.jpg   115.9K   4 Numar de descarcari Fisier atasat  liquidambar_probleme3.jpg   145.7K   4 Numar de descarcari Fisier atasat  liquidambar_probleme5.jpg   120K   4 Numar de descarcari




0 useri citesc topicul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi